Welkom bij Pictureplaza,

De site waarop je je foto’s in stijl deelt met de rest van de wereld. Dit is een korte samenvatting hoe je in een paar stappen je foto's publiceert op Pictureplaza. In de overige help hoofdstukken wordt getoond hoe je tot in detail je site kan pimpen. Laten we beginnen.

Stap 1

Aanmelden, gebruikers registratie

Heb je nog geen account op Pictureplaza, maak er dan één aan. Klik in het menu op ”Aanmelden” en voer achtereenvolgens de volgende gegevens in:

Gebruikersnaam:
Maximaal 16 letters. Dit is tevens je URL extensie http://www.pictureplaza.nl/jenaam (punten, slashes, spaties etc. kunnen niet worden gebruikt)

Wachtwoord:
Verzin een (sterk) wachtwoord. Gebruik bijvoorbeeld een #,% en of ? in het wachtwoord om het sterk te maken. Nee het is niet nodig om het nog een keer in te voeren als bevestiging.

E-mail adres:
De ingevoerde gegevens worden naar dit e-mail adres verzonden. Je e-mail adres is niet zichtbaar op deze site en wordt alleen gebruikt om je te informeren over een nieuwe gastenboek bericht en bij het opvragen van een nieuw wachtwoord.

Volledige naam:
Voornaam, (tussenvoegsel) en achternaam. Dit is optioneel en bedoelt voor zoekmachines

Ik ga accoord met de voorwaarden:
Lees de voorwaarden door en zet een vinkje in het hokje indien je ermee accoord gaat.

Voer het grafische controle getal in en maak een keuze tussen een proef- of een betaald account. Na het afronden van je betaling kom je op je home pagina uit. Dat is de pagina met de URL die je hebt opgegeven bij het aanmaken van je account.

Stap 2

Album aanmaken

We gaan ervan uit dat je net een account hebt aangemaakt en of dat je nu op je home pagina bent aangeland.

Klik op het menu item ”Beheer albums” in het dan volgende scherm krijg je de mogelijkheid om een nieuw fotoalbum aan te maken. Indien je al albums hebt aangemaakt krijg je ook een overzicht van de bestaande albums.
Klik op de knop 'nieuw album'

Album naam:
Dit is een uitbreiding op je home page url. http://www.pictureplaza.nl/jenaam/albumname en dient uniek te zijn en in kleine letters. Hou het kort, de vakantie op cuba wordt
bijvoorbeeld: http://www.pictureplaza.nl/jenaam/cuba

Klik op OK om het album aan te maken.

Door op het lege album te klikken kan je beginnen met foto's te uploaden.

Stap 3

Foto's uploaden

Voor de beste weergave van een foto in de browser is een resolutie van ongeveer 640 x 480 pixels voldoende. Hierdoor komt je foto in één keer in beeld en is het niet nodig om te scrollen.

Er is nu één foto aan het album toegevoegd.

Voor gedetaileerde instructies ga naar het hoofdstuk:Upload foto bestanden